Pidin yhden kesälomaviikon vielä elokuun lopulla ja matkasin Helsinkiin Aadan ja Rubyn pikku Prinsessan kanssa. Aadan vein Tervakoskelle näyttelyyn ja Prinsessa matkasi uuteen kotimaahansa Tsekkiin Renatan luokse ja tottelee nykyään nimeä Boruvka.

Boruvkaa oli noutamassa kotiin Renata tytär Nikola ja hänen poikaystävänsä Pavel. Heille molemmille tämä oli ensimmäinen Suomen matka. Ja kyllä he pitivät Suomesta, suomalaisesta kulttuurista, ihmisistä, ruoasta ja puhtaasta luonnosta. Aikoivat tulla uudelleen pian ja silloin lupasin näyttää heille pohjois-Suomen luontoa ja elämää.

Kiitokset vielä tätäkin kautta menee pojille Vihtiin ja tädilleni Päiville majapaikasta ja kaikesta vieraanvaraisuudesta. Vieraamme olivat otettuja nähdessään ja kokiessaan niin paljon.

Tervakoski KV meni hyvin. Poroissa Noita oli paras uros 3 kera sertin. Pemuissa Aada sai sen viimeisen tarvittavan sertinsä kera vara-cacibin ollen PN2 ja valmistui Suomen Muotovalioksi. Ei olisi huhtikuussa uskonut siitä yli 5kg ylipainoisesta, kokemattomasta ja säikkyvästä nartusta jonka hain mukaani, että näin pian valioksi valmistuu. Suurin kiitos kuuluu Pikelle ja Sarille! Aada puhkuu itsevarmuutta ja se on kaunis, iloinen, reipas ja ennen kaikkea kiltti avoin narttu. Aivan toista kun luulin sen silloin olevan.

 

Helsingin syysnäyttelyssä oli meitä edustamassa Noita Sarin kanssa. Noita voitti ROPin ja sai jälleen sertin (kuinkahan mones lienee). Noita esiintyi junioriluokassa ja näin ollen oli myös ROP-juniori. Päivän päätteeksi oli ison kehän vuoro ja Royal Canin pääsponsorina järjesti tapansa mukaan BIS junior kilpailun. Tuon kilpailun tuli arvostelemaan Paul Stanton Ruotsista, sama tuomari joka teki Lapinporokoirat rodussa. Koska Sari oli enkkukääpiönsä Sakun kanssa samassa kehässä Noitan kanssa, sai Noita handlerikseen Mollin. Molli todellakin on asiansa osaava ja sai koiran näyttämään upealta, niin liikkeessä kuin seisoessa. Ja upea koira hienosti esitettynä pisti myös tuomarin silmään ja voitto tuli. Näyttelyssä valittiin vielä molempien päivien voittajan kesken BIS-junnu ja Noita voitti senkin! Hurraa! Onnea Sari ja Noita, kiitos! Ja vielä suuri kiitos Mollille. Muutama kuva upeasta voitosta kuvaajan Kata Kahrin kamerasta.

 

Ja ainiin, meillä on uudet kotisivut www.suukkosuun.net Kiitos Heta!